Live From Paris (video)
Tutustuin alkujaan tähän keikkaan sen televisiolähetyksestä napattuun ääniraitaan. Sillä on mukana myös keikan avannut Eddie Cochrain -hitti C'mon Everybody sekä hiukan hapuilevasti esitetty Beatlesin Help. Toista aloituskappaletta Stand By Me en ole kuullut, enkä edes tiedä onko sitä koskaan julkaistu. Tätä keikkaa ei ole saatavana virallisesti audiomuodossa kuin tiedostolatauksena iTunesista.

Lainasin maaliskuussa 2012 kirjastosta Joshua Treen limited edition -laatikon nähdäkseni vihdoinkin 25 vuotta aiemmin jättiyleisölle soitetun keikan. Olin ennen keikan katsomista pitkällä lomalla ja paluulento kotiin sattui juuri sovivasti Pariisin kautta joten ensimmäisen työpäivän ajan taustalla pyörinyt video saattoi itsenä mukavasti ranskalaisyleisön fiiliksiin. Se ei ole mikään ihme sillä olihan U2 huimassa nousussa kesällä 1987. Olen nähnyt joitakin bändin myöhempien aikojen keikkataltiointeja ja niihin verrattuna tämän videon tuotanto vaikuttaa jotenkin järkeenkäyvältä vaikka toki keikkarakenteet ja illan hämärtyessä enemmän esille tuleva valoshow ovat toki aikakauden parasta ja suurinta.

Joshua Tree oli itselleni ensimmäinen oma U2-levy, ja olisin voinnut hyvinkin mennä tuolloin bändin keikalle. Näin ei silti tapahtunut joten Pariisin keikka saa luvan neljännesvuosisadan viiveellä viedä minut nuoruuden aikakauteen. Ja vaikka en ole koskaan ollut bändin musiikin suurkuluttaja, kuulostaa se tämän videon välitykseltä mitä parhaimmalta rock-bändiltä. Kalliin fanilaatikon DVD sisältää lisäksi aikanaan MTV:lle tehdyn dokumentin sekä pari musavideoa, joista Red Hill Mining Town on aiemmin julkaisematon.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit