Absolutely Live
Doors äänitti useita Morrison Hotel LP:n kiertueen keikkoja ja enimmäkseen näistä nauhoista tuottaja Paul A Rothchild kasasi tämän bändin toimintajakson ainoan virallisen livejulkaisun. Kolmetoista vuotta myöhemmin julkaistu Alive, She Cried on sekin samanlainen "liimaa ja leikkaa" julkaisu.

Electra julkaisi 1991 ensimmäisen kunnollisen CD-aikakauden Doors-liven nimeltä In Concert. Se sisältää kokonaisuudessaan julkaisuiden Absolutely Liven sekä Alive, She Criedin materiaalin sekä kolme tuolloin aiemmin julkaisematonta liveraitaa. Vaikka 140 minuuttisen tuplan äänitykset eivät ole tasalaatuisia ja sen biisit tulevat ainakin kuudelta eri keikalta, levyä voi silti diggailla ja aistia bändin ja varsinkin Jim Morrisonin lavavetovoimaa.

Electra palasi 1996 alkuperäiseen Absolutely Liveen muuttamalla sen kappalejärjestystä lähemmäksi 1970 keikkasettiä. Ehkä yhtiön markkinointimiehet huomasivat että bändin hitteihin innostuneet satunnaisfanit eivät raaskineet ostaa kalliimpaa In Concertia ja heille tarvittiin yhden CD:n livelevy. Kymmenen In Concertin raitaa tulevat tammikuun 17. ja 18. päivän neljältä New Yorkin Felt Forumin keikalta. Rhino Records julkaisi 2009 nämä keikat kokonaisuudessaan kuuden levyn laatikossa Live In New York.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit