Live At The Aquarius Theatre
Parrakas Jim Morrison ja Doors tekivät näiden keikkojen ansiosta vahvan paluun Los Angelesin musamaailmaan. Ensimmäisen keikan alussa Morrison kertoo bändin äänittävän keikkansa tulevaa livelevyä varten. Jostakin syystä niistä ei kuitenkaan saatu aikaiseksi luvattua julkaisua ja neljä kuukautta myöhemmin bändi palasi studioon äänittämään viidettä albumiaan Morrison Hotel.

Hollywoodin äänityksistä peräti yhdeksän kuitenkin päätyi Morrisonin kuoleman jälkeen julkaistulle Absolutely Livelle. Illan molemmat esiintymiset julkaistiin kuitenkin vasta 32 vuotta keikkojen jälkeen. Yleensä pidän juuri tällaisista koko keikan mittaisista raa'oista ja rehellisistä konserttidokumenteista, mutta Doors tekee tässä poikkeuksen. Bändin harrastamat biisien väliset tauot ja virittelyt tekevät hallaa kuunteluelämykselle. 

Doors keskittyy esittämään illan ensimmäisellä keikalla bändin keskeisimpiä biisejä. Silti keikan suosikkini on heidän avausbiisi psykedelisblues Bo Diddleyn Who Do You Lovesta. Biisin jälkeen kuultava Light My Fire on hieno seksin. Keskiyön jälkeen soitetulla, reilun kahden tunnin mittaisella keikalla bändi ottaa kuitenkin enemmän riskejä ja kuulostaa muutenkin villimmältä ja vaarallisemmalta. En silti osaa suositella näiden keikkojen hankkimista. Kahden vinyylijulkaisun yhdistelmä, 1991 julkaistu In Concert on erinomainen livejulkaisu. 

Jostakin syystä kahden tuplalevyn julkaisun jälkeen keikoista on julkaistu kaksi erilaista ja ja eri mittaista yhden levyn "highlights" kokoelmaa. Itse en ole niitä kuullut mutta voisin uskoa satunnaisfanin saavan niistä enemmän irti kuin koko illan keikoista. Vannoutunut Doors-fani on luonnollisesti omistanut Aquarius teatterissa äänitetty keikat niiden ilmestymisestä lähtien. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit