UFO: Walk On Water
Ostin tämän levyn sen välittömästi sen ilmestyttyä. Diggailtuani nuorempana Michael Schenkeriä olin myös tutustunut UFO:n erinomaiseen livetuplaan. Odotukset tuon klassikkoliven kokoonpanon paluusta taisivat olla turhan korkealla.

Kuuntelin tätä levyä vain joitakin kuukausia kunnes se juuttui levyhyllyyni ja alkoi kerätä pölyä päällensä. Parin vuoden kuluttua kiikutin sen divariin ajatuksella etten sitä enää kuuntele. Levyn seuraavaan kuuntelukertaan ehti kulua aikaa lähes 15 vuotta. Vaikka levy ei ole vuosien saatossa suoranaisesti parantunut, ei se toisaalta ole niin huono kuin mitä muistelin sen olleen. Itse asiassa löysin siltä pari biisiä, Darker Days ja Pushed To Limits, joiden voisin hyvin kuvitella soivan sekalaiset-soittolistallani - jos minulla sellainen iPod-soittimellani olisi. 

Levy on sittemmin julkaistu ainakin viitenä eri painoksena, joissa on myös eri kannet. Yhdentoista UFO-biisin perään oli laitettu myös muutamia sooloprojektien kappaleita. Ymmärtääkseni bändin rumpali Andy Parker ei lähtenyt muiden kanssa tien päälle, ainakaan hän ei soita 1998 äänitetyllä Live USA -nimen saannella levyllä. Kokoonpanon yhdessä pysyminen ei onnistut tälläkään kertaa ja Parkerin lisäksi Paul Raymond lähti riitaisasta ryhmästä.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit