Backless
Eric Claptonin soolomateriaali ei kiinnostanut itseäni juurikaan ollessani alle nelikymppinen. Olin ostanut 23-vuotiaana kitaristin hienon Crossroads-boxin, mutta tuolloinkin Derek And The Dominos ja Blind Faith saivat suuremman huomion kuin esimerkiksi tältä levyltä poimitut pari herkkupalaa. 

Backless ilmestyi vain vuosi loistavasti menestyneen Slowhandin jälkeen eikä se pärjää edeltäjälleen sen biisien tasossa. Claptonin tulsalainen bändi on kyllä letkeä soitossaan ja turha takakireys loistaa poissaolollaan myös tällä levyllä. Mutta valitettavasti Backless ei kuulosta kovinkaan kunnianhimoiselta. Levyhyllystäni löytyvä vinyyli ei kuulu eniten soitetuiden joukkoon. Toki levyn ainoa hitti Promises on kaunis ja herkkä kappale, mutta kokonaisuutena levyä ei voi suositella kitaristin satunnaisfanille. 

Blackless jäi vuosia yhdessä toimineen kokonnpanon viimeiseksi yhteiseksi työksi sillä slidekitaristi George Terry oli eronnut bändistä jo ennen levyn ilmestymistä. Vuoden 1978 lopulla tehdyn Euroopan kiertueen jälkeen Eric Clapton lopulta hajoitti all american bändinsä. Joitakin Englannin kiertueen keikkoja äänitettiin mahdollista livejulkaisua varten, mutta sellaista ei kuitenkaan julkaistu. Myöhemmin joitakin biisejä laitettiin mukaan livekokoelmalle Crossroads 2. Joulukuun lopussa Clapton oli jo kasaamassa itselleen uutta kiertuebändiä ja sen ensimmäisiä studioharjoituksia kuullaan samaisella boxilla. Samoihin aikoihin Englannin musiikkipiireissä huhuttiin Creamin mahdollisesta erikoiskeikasta Ginger Bakerin poolokerholla. Asia vuosi julkisuuteen ja keikka peruuntui. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit