Another Ticket
Luin syksyllä 2012 Eric Claptonin omaelämänkertaa ja sen innostamana kuuntelin paljon hänen musiikkia, vihdoin myös tämän levyn. Muistan kyllä sen ilmestymisen, mutta 1981 itseäni kiinnosti löytämäni raskaan rockin bändit eikä "parasta ennen päiväyksen" ohittanut entinen kitarasankari. En ole koskaan kuullut tätä levyä kehuttavan eikä se taida nauttia mitään suurta kulttimainetta. Siitä huolimatta albumilla on useita todella onnistuneita raitoja. USA:n listalla kymmeneksi kohonnut I Can't Stand It lienee näistä tunnetuin, mutta myös nimikappale, Something Special ja albumin päättävä rankka jamitus Rita Mae kuuluvat Eetu-fanien suosikkeihin. Kuunneltuani Another Ticketin muutamaan kertaan siirryin Claptonin muihin levyihin. Kiinnostus kuitenkin heräsi ja pari vuotta myöhemmin hankin itselleni levyn vinyyliversion. 

Another Ticket eroaa selvästi kitaristin edellisen bändin kanssa äänitetyistä levyistä sillä se on enemmän blues kuin mikään aiempi Clapton-soolo. Mukana on myös kaksi blues-coveria. Näistä Sleepy John Estesin Floating Bridge avasi tasan 30 vuotta myöhemmin Gregg Allmanin kiitellyn Low Country Blues -albumin.

USA:n 57 keikan mittaiseksi suunniteltu Another Ticket Tour päättyi seitsemännen keikan jälkeen Madisonissa maaliskuussa 1981. Päivä oli tietenkin perjantai ja 13. Kitaristin rankasta alkoholismista johtunut sairaus piti miehen sairaalassa kuusi viikkoa, mutta kotiin Englantiin päästyään sama juopottelu jatkui. Syksyllä mies teki lyhyen Scandinavian, Englannin ja Japanin turneet. Tämä kiertue alkoi Helsingistä, mutta setissä ei ollut yhtään kahdeksan kuukautta aiemmin julkaistun levyn raitaa.

Kiertueen jälkeen Clapton myönsi viimein sairautensa ja hakeutui hoitoon. Supistetulla Another Ticket USA: kiertueella kesäkuussa 1982 mies oli vesilinjalla. Kiertueen viimeisenä päivänä hän sai lavalle vieraakseen Muddy Waters'in jonka kanssa soitettiin kiertueen keikkasetissä ollut ainoa Another Ticket raita, Muddyn kirjoittama Blow Wind Blow.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit