Under a Blood Red Sky
Muistan kun jotku koulukaverini hehkuttivat 1980-luvun alussa U2:sta kuin kyseessä olisi ollut jokin elämää suurempi bändi. Vaikka en omistanut yhtäkään bändin kolmesta ensimmäisestä levystä, lainsin kaveriltani tämän reilun puolen tunnin mittaisen mini-LP:n. Muistan kuunnelleeni sen (Rockpalast TV-ohjelmasta otettua) kakkospuolta enemmän kuin ykköspuoliskoa.

Lainasin kirjastosta vuonna 2008 julkaistun Under a Blood Red Sky deluxen, jossa on tämän audiolevyn lisäksi vuonna 1984 julkaistun videokasetin pidennetty DVD-päivitys. Samasta nimestään huolimatta tämän livelevyn kappaleet tulevat enimmäkseen elokuussa Rockpalast TV-sarjaan kuvatulta Saksan festarikeikalta. Vain avausraita Gloria ja a-puolen päättänyt Party Girl tulevat Denverin Red Rocksissa kuvatulta videokeikalta.

En todellakaan ymmärrä miksi bändi päätti aikanaan julkaista 8 kappaleen ja 35 minuutin mittaisen mini-LP:n. Se oli äänittänyt ainakin kolme kesän keikkaa ja olisi muutamalla lisäbiisillä saanut aikaan "ihan oikean" livelevyn. Vielä enemmän ihmettelen sitä ettei levyä remasteroitaessa siihen lisätty yhtään bonuksia. Mainittu Rockpalastin keikan nähneenä voin sanoa että sen livevedot olisivat hyvinkin nostaneet julkaisun ostamisen mielekkyyttä. Yhteispaketissa DVD:n kanssa audiolevy jää kuriositeetiksi kiinnostavan videon viedessä päähuomion.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit