Live at Red Rocks: Under a Blood Red Sky (DVD)
U2 päätti kuvata ensimmäisen keikkavideonsa Denverin Red Rocksilla. Säiden jumalat eivät antaneet keikalle toivottua aurinkoista ilmaa vaan Denverissä satoi ja tuuli kesäkuun 5. päivänä vuonna 1983 niin, että keikan perumiseen olisi ollut hyvä syy. Bändi oli kumminkin satsannut paljon rahaa ja vaivaa kuvaamiseen ja keikka päätettiin soittaa vaikka kaikki lippunsa ostaneet eivät paikalle vaivautuneetkaan.

Kahdenkymmenen biisin mittainen keikka lähetettiin NBC-radiossa seuraavassa kuussa ja nämä nauhat on julkaistu useaan otteeseen bootleg-levyillä (pikkukuva). Keikan biiseistä Gloria ja Party Girl julkaistiin marraskuussa 1983 videon kanssa saman nimisellä mini-Lp:llä. Jostakin syystä videojulkaisu saatiin valmiiksi vasta seuraavan vuoden kevääksi, jolloin se menestyi loistavasti nousevilla videokasettimarkkinoilla. Lisäksi keikasta näytettiin MTV:llä lyhennettyä versiota. Tosin lyhennetty oli myös sen videojulkaisu, jolla oli kestoa tuon ajan standardin mukaiset 55 minuuttia.

En ole koskaan nähnyt alkuperäistä videojulkaisua mutta katselin sen vuonna 2008 julkaistun pidennetyn version. Se sisältää viisi aiemmin julkaisematonta kappaletta, jotka kaikki tulevat keikan alkupuoliskolta ennen auringonlaskua. Valitettavsti 4:3 kuvakoossa olevan DVD:n kuvalaatu on rakeinen ja suttuinen sekä keino- että auringonvalossa. Musiikillisesti julkaisussa ei ole mitään valitettavaa. Itse asiassa kiinnostuin siitä siinä määrin että otin sen autooni (jossa on siis DVD) työmatkamusiikiksi.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit