Elevation 2001: Live from Boston (DVD)
Tätä kirjoittaessa keväällä 2012 minulla on yhä näkemättä U2 lavalla. Vaikkaolen kuunnellut bändiä kolmekymmentä vuotta en ole koskaan ollut heistä niin kiinn ostunut että olisin hankkinut lippuja heidän keikoille. Sitä vastoin olen vuosien saatossa nähnyt heidän keikkoja televisiosta, nauhoilta ja viimeisten kymmen vuoden aikana levyiltä.

Omistan kolme kuukautta Bostonin keikan jälkeen Irlannissa kuvatun (mutta vastapari vuotta myöhemin julkaistun) U2 Go Home DVD:n, mutta tämä keikka eroaa tuosta Elevation Tourin Euroopan osan päätöskeikasta keskittyen uuden All That You Can't Leave Behind -levyn materiaaliin. Edellisenä syksynä julkaistu levy oli selvä paluu bändin menestyksen vuosikymmenen (siis 80-luvun) soundiin ja vaikka bändin kone- ja tanssimusiikkilevyt olivat nekin suosittuja, on tämä video selvä todiste siitä, että bändi on kiinnostavampi silloin kun se kuulostaa "alkuperäiseltä".

Seitsemän All That You Can't Leave Behind -biisin lisäksi setissä on luonnollisesti bändin suurimmat hitit kuten The Joshua Treen With Or Without You, Where The Streets Have No Name ja Bullet The Blue Sky sekä alkutuotannon helmet I Will Follow ja Sunday Bloody Sunday. Niiden lisäksi setissä on bändin kolmen 90-luvulla julkaistun albumin suosituimmat biisit. Uusista kappaleista keikkatilanteessa osakkeitaan nostaa erityisesti In A Little While, joka pesee mennen tullen studioversion.

Bändin lavashow on hyvin perinteinen ja heidän käyttämä lavarakennelma on bisnesmielessä loistava sillä se mahdollistaa lipunmyynnin 360 astetta eli osa yleisöstä saa katsella soittajien selkää. Onneksi DVD:n omistaja saa rahoilleen enemmän vastinetta sillä ykköslevyllä on videon tekemisestä kertova dokkari ja julkaisun kakkoslevyllä on vielä keikasta vaihtoehtoinen kamerakulma sekä muiden bändin videoiden trailereita sekä muuta bonusmateriaalia. Esimerkiksi Play.comissa 20 euron hintainen video on hyvinkin hintansa arvoinen.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit