Black Country Communion: Lontoo 20.9.2010
Glenn Hughes ja Joe Bonamassa tapasivat jo 2006 Anaheimissa musiikialan messuilla josta he päätyivät jammailemaan Glennin studiolle. Kolme vuotta myöhemmin marraskuussa 2009 Bonamassa kutsui Hughes'in lavalle ja he esittivät yhdessä Trapezen Medusa ja Deep Purplen Mistreated. Tämän jälkeen syntyi päätös yhteisestä bändistä, joka esiintyi ensimmäisen kerran neljä kuukautta myöhemmin.

Black Country Communion esiintyi ensimmäisen kerran julkisesti Joe Bonamassan keikan encore-esiintyjänä 17.3.2010 (One Last Soul & Mistreated). Nuo vedot löytyvät esikoislevyn limited editionin DVD:ltä. Tätä puoli vuotta myöhemmin soitettua Lontoon klubikeikkaa voi silti pitää hyvällä syyllä bändin ensimmäisenä omana keikkana. Siitäkin huolimatta että se oli salainen levynjulkistamiskeikka, joka oli suunnattu Englannin musiikkilehdistölle ja viihdebisneksessä mukana oleville ihmisille. Pienellä klubilla ei tainnut olla paikalla kovinkaan paljon bändin faneja. 

Yllättäen bändi oli päättänyt olla esittämättä Hughes'in bravuuria, Deep Purplen Mistreated vaikka se oli ollut mukana molemmilla aiemmilla kerroilla kun Bonamassa ja Hughes olivat ollet yhdessä lavalla. Yllättäen kaikki bändin esittämää kahdeksan biisiä tulevat uudelta levyltä. Keikan ainoa cover oli Glennin 40 vuotta aiemmin säveltämä Medusa, josta bändi oli äänittänyt uuden version keikkapäivänä julkaistulle esikoislevylleen. Se ja toinen uuden levyn biisi Stand (At The Burning Tree) eivät ole mukana bändin seuraavana kesänänä äänittämällä Live Over Europella. Yllättävin asia tällä keikalla on se ettei Bonamassa laula yhtään soolobiisiä vaan duetoi Hughes'in kanssa biiseissä Song Of Yesterday ja Sista Jane. 

Joe Bonamassa lähti syksyllä 2010 kiertueella oman bändinsä kanssa promotoitakseen keväällä julkaisemaansa Black Rockia. Toisaalta kun bändikiertueen aika koitti kesällä 2011 se oli saanut julkaistua jo toisen albuminsa ja näin se sai rakennettua koko illan setin lähes yksinomaan näiden levyjen materiaalista. Tämä YouTubesta löytyvä keikka on kuitenkin paljon lupauksia antava. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit