En Vivo! (DVD & CD)
Iron Maiden starttasi Final Frontier kiertueen kesäkuussa 2010 ja meillä suomalaisilla oli onni saada bändi tänne kahteen kertaan. Ensiksi Poriin raskaan rokin festareille kesällä '10 ja uudestaan seuraavana kesänä Olympiastadionille yhdessä Alice Cooperin kanssa. Jälleen kerran bändi liikkui maailman ympäri itselleen kustomoimalla Boeing 757:lla, joka onkin yksi tämän julkaisun kuvaversion yksi päähenkilöistä.

Ennen kuin hankin tämän Blu-rayn tutustuin sen noin 110 minuuttisen ääniraidan. Suurin, ja myös positiivisin yllätys tuli kun katsahdin levyn kappalelistan. Vaikka en väitä menneeni pähkinöiksi bändin viiidennestätoisesta studiolevystä Final Frontier, pidän hienona asiana että useita keikkavideoita julkaissut bändi hyödyntää myös uutta studiomateriaalia videojulkaisuissaan. Tottakai Iron Maidenin keikkasetissä tulee olla sellaiset klassikot kuin nimikappale Iron Maiden tai sen suurin hitti The Number Of The Beast, mutta muuten nostan peukun pystyyn bändin kyvystä kierrättää vanhaa materiaaliaan. Näin esimerkiksi Flight 666 DVD:n omistaja voi jälleen kaivaa tyytyväisenä kuvettaa ostaessaan tämän levyn. En Vivo! on kestoltaan pitkä audiojulkaisu, mutta silti se onnistuu pitämään fanin persuksen penkissä ja kaksi tuntia vierähtää sen parissa nopeasti ja miellyttävästi.

Olen ottanut tavakseni hankkia suosikkibändieni uudet videojulkaisut teräväpiirtoformaatissa. En lähde väittämään, että Blu-rayn ääniformaatit tai kuvan teräväpiirto toisivat jotakin sellaista uutta mitä ilman ei voisi elää. Siitä huolimatta minun on mainittava DTS HD Master Audion soivan juuri niin hyvin kuin vain voi kuvitella. Suurempi syy Blu-rayn ostamiseen on se että sen yhdelle levylle mahtuu koko kahden levyn DVD-paketti. Keikan lisäksi videojulkaisun toinen merkittävä osa on 88 minuuttinen dokumentti kiertueesta. Sitä ei ehkä tule toista kertaa katsottua, mutta ensimmäinen katselukerta oli kyllä mielenkiintoinen. Se antaa taatusti stadion-bändien keikkoja nähneille faneille uusia tietoja kiertueen taustalla toimivien ihmisten työkuvista sekä tässä tapauksessa erityisesti kiertueihmisten ja tavaroiden logistiikasta.

Petri. Myllylä 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit