Magic Potion
The Black Keys kaksikko palasi kesällä 2006 rumpali Patric Carneyn talon kellariin, missä bändi äänitti kaksi ensimmäistä levyään. Harva olisi tässä vaiheessa veikannut bändin myyvän kuuden vuoden kuluttua viidessätoista minuutissa Madison Square Gardenin. Magic Potion ei ehkä ole bändin suurin askel kohti listakärkeä ja Amerikan kuuminta rock-bändiä, mutta se on yksi askel sitä kohti. Nimittäin bändin älykäs kappaleidensa lisennsointi elokuviin, televisiosarjoihin ja videopeleihin takasi sen että Magic Potion menestyi kaupallisesti ja nosti bändin tunnettavuutta. Vuoteen 2012 mennessä bändin biisejä oli lainattu eri tarkoituksiin yli 300 kertaa.

Levyltä julkaistiin kaikkiaan kolme singleä. Your Touch -singlellä on mukana toinen albumiraita Strange Desire sekä Australiassa äänitetty liveveto Thickfrekness-biisistä. Ymmärrän hyvin miksi Your Touch valittiin singleksi sillä se on lyhyt ja tehokas näyte siitä mitä Black Keys on parhaimmillaan. Dan Auerbackin riffi starttaa biisin, Carneyn rumputyö antaa biisille selkärangan ja tukee äärimmäisen onnistuneesti hyvillä särökitaran koukuilla kuorrutettua biisi. Kakkossingle You're The One esittelee toisenlaisen bändin. Nyt mennään jo paljon rauhallisemmin, ei ihan hempeillen, mutta suurta rakkautta tunnustetaan ballaadimaisen haikeasti. Sen b-puolelta löytyy sessioissa äänitetty The Way I Feel When I'm With You.

Levyn starttaava Just Got To Be julkaistiin sekin singlenä, mutta sen hankinta hyllyyn kuuluu vain keräilijöille sillä kääntöpuolen Black Door on sekin albumiraita. Ehkä sessioista ei jäänyt materiaalia tämän enempää julkaistavaksi. Just Got To Be ei ole mikään erikoinen raita, enkä itse olisi sijoittanut sitä ykkösraidaksi. Yksi omista suosikeistani on Modern Times, minkä teksteistä tulee myös albumin nimi.

Samaan aikaan Magic Potion kanssa sai Venetsian elokuvafestareilla ensi-iltansa Ethan Hawken elokuva The Hottest State. Grammy-palkittu Jesse Harris teki siihen musiikin ja seuraavana vuonna löytyvältä soundtrackilta löytyy Black Keys esittämä kappale If I Ever Slip. Bändi äänitti myös kappaleen The Wicked Messenger tekijäänsä Bob Dylania tributoinneelle dokkarielokuva-albumille I'm Not There.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit