Brothers
Tutustuin Black Keys -duo'oon Brothers-levyn ilmestymisen aikoihin ja se oli järjestyksessä toinen heidän levynsä omassa hyllyssäni. Vuoden päivät pärjäsin hienosti sen ja Thickfreakness'in kanssa, mutta niin paljon näistä molemmista levyistä pidin, että lopulta haalin itselleni kaiken bändin julkaiseman materiaalin. 

Brother on bändin toinen suuren levy-yhtiön ja tuottaja Danger Mousen kanssa tehty albumi. Yhteistyön lopputulos on samanaikaisesti bändin garage-menneisyyttä tukeva että kaupallisia intressejä tyydyttävä. Sen ensimmäinen single Tighten Up löysi tiensä sellaisiin nykyajan musiikkibisneksen kannalta tärkeisiin julkaisuihin kuin TV-peleihin Fifa 11 ja Rock Band 3. Itse bongasin sen myös leffasta Bad Teacher, mutta päätyi se myös Subarun mainokseen. Brothers-albumin menestystä lisäsi myös toisen singlen Howlin' For You lisensoiminen NHL 11-peliin sekä lukemattomiin TV-sarjoihin ja -mainoksiin. Biisin nimi on niin osuva Phoenix'in NHL-seuran logossa ulvovan kojootin kanssa että biisi otettiin joukkueen tunnariksi heidän tehdessä kotikaukalossaan maalin. 

Edellisen levyn Attack & Relased jälkeen Black Keys oli julkaissut Captain Beefheart -coverin Her Eyes Are Million Miles Away levy-yhtiönsä Warnerin kokoelmalevyllä Covered, A Revolution In Sound. Twilight-elokuvasarjan kolmannen Eclipse-leffan soundtrack julkaistiin kuukautta Brothers'in jälkeen ja sen biisi Chop And Change lienee samoista sessioista. Kuten myös singlenä ilmestynyt Ohio. Ehkä ainakin osa näistä "harvinaisuuksista" päätyvät aikanaan mukaan albumin juhlajulkaisuille. Seuraavana vuonna Buddy Holly tribuutille äänitetty Dearest lienee erillinen äänityssessio, mutta itse liitin sen Brothers'in perään. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit