The Pinch
Ymmärtääkseni Albert King äänitti Stax-yhtiöille musiikkia vielä 1974 vaikka oli siirtymässä pois yhtiöstä. The Pinch oli vuonna 1977 ensimmäinen jälkijulkaisu, jossa näitä julkaisematta jääneitä biisejä käytettiin. Osa sen biiseistä oli mahdollisesti julkaistu sitä ennen singleinä, osa oli I Wanna Get Funky LP:ltä ylijäännyttä materiaalia. Suhtaudun yleensä varauksellisesti levy-yhtiön vanhoista nauhavarastoista tehtyihin jälkijulkaisuihin. Tässä tapauksessa sellaiseen pelkoon ei ole syytä. Tuskin Albert King oli silti kovinkaan innostunut vuosien takaisten äänitysten ilmaantumisesta markkinoille julkaistuaan Stax:sta lähdettyään jo kolme uutta levyä Tomato-yhtiölle. Mutta fanille tämä julkaisu on hieno asia.

Osa The Pinch biiseistä oli mahdollisesti julkaistu sitä ennen singleinä, osa oli I Wanna Get Funky LP:ltä ylijäännyttä materiaalia. Jälleen kerran joukossa on myös yksi Born Under A Bad Sign LP:n uusintaäänitys.  ivan kuten Crosscut Saw, myös Oh, Pretty Woman onnistuu kertakaikkisen hyvin ja on yksi hienon albumin hienoimmista hetkistä.

Jostakin syystä hiukan mauttomalla kannella julkaistua The Pitchiä ei ole koskaan julkaistu CD:nä. Mutta sen kappaleet julkaistiin vuonna 1992 uusilla kansilla ja levyn avausraidan The Blues Don't Change nimellä. Itse pärjään hyvin hollantilaisten tekemällä 1977 vinyylillä.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit