There Must Be a Better World Somewhere
A (1) Life Ain't Nothing But A Party (2) Born Again Human (3) There Must Be A Better World Somewhere
B (1) The Victim (2) More More More (3) You're Going With Me

Eipä taida meikäläinen olla aiemmin arvostellut B.B:n levyjä. Enkä olisi siihen puuhaan enää luullut ryhtyvänikään B.B:n levyjen viimeaikaista tasoa ajatellen.

Tätä B.B:n uusinta on kuitenkin yllättäen lähes ilo esitellä. Ei se hänen parhaimpiensa tasolle kohoa, mutta osoittaa kuitenkin musiikin selvää tervehtymistä ja näyttämisen halua. Poissa ovat kuorot ja jouset, poissa discorytmit ja muut krääsät. A3 ja B1 ovat sitä itseään eli selvää bluesia sellaisena kuin olemme sitä B.B:ltä tottuneet odottamaan. Loput kappaleet ovat sitten erilaista soulia. A-puolella hitaampaa ja bluespitoisempaa, B-puolella rotevampaa tavaraa.

Materiaali on siis melko vahvaa, eikä se mikään ihme olekaan, kun katsastaa levystä vastuussa olevat säveltäjänimet – Doc Pomus ja Dr. John. Dr. John soittaa myös pianoa ja tiukkaan rytmiryhmään kuuluvat Pretty Purdie, Wilbur Bascomb ja Hugh McCracken, alan miehiä siis. Torvisektio koostuu myös taitavista muusikoista. Saksofonisooloista vastaavat Hank Crawford ja David "Fathead" Newman.

Mitäpä tästä muuta sanomaan. Hauskaahan se on havaita, että B.B:kin vielä osaa, monet kun olivat kokonaan menettäneet toivonsa.

Teksti: Seppo Elonen
(julkaistu BN-numerossa 4/1981)


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit