L.A. Midnight
B.B. King oli 70-luvun alussa kansainvälinen supertähti, joka oli yhtä kotonaan Las Vegasin hienoimmissa yöklubeissa kuin hallituksen vankilakiertueilla. Selvää on, että tämä kaikki heijastui miehen levyissä, vaikkei hän itse olisi tietoisesti mitään muutoksia musiikkiinsa halunnut tehdä.

BB:llä on tällä kertaa mukana levyllä mm. Taj Mahal, tämän vanha kitaristikumppani Jesse Edwin Davis (Harrison, Lennon, Starr ym.) sekä tuleva Eagles-kitaristi Joe Walsh ja veteraanipianisti Victor Feldman. Kaksi levyn biiseistä, Help The Poor ja Sweet Sixteen ovat tuttua King-ohjelmistoa ja niillä onkin säestäjänä äijän oma yhtye Sonny Freemanin johdolla.

Midnight ja Lucille's Granny ovat nautiskelevia instrumentaaleja, joissa kitaristit heittelevät soolovuoroja toisilleen. Nämä jamit ovat levyn suola. Lisäksi levyllä on mukana kolme B.B:n ja sanoittaja Dave Clarkin uutta kappaletta, mutta musiikillisesti niissä on varsin vähän uutta jujua. 

L.A:ta vaivaa minusta turha hienostelu ja varovaisuus. Studiossa on ollut valtava määrä taitavuutta, mutta mitään erikoisen maagista ei tämä levy valitettavasti tarjoa. Hankittuani sen vinyylihyllyyni olen kuitenkin huomannut soittavani sitä useasti.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit