Live & Well
Kuuntelin tämän levyn elämäni ensimmäisen kerran vasta 2010, pian sen jälkeen kun olin hankkinut artistin kaikki Crown-levymerkillä vuosina 1959-1963 julkaistut remasteroidut CD:t. Niihin tutustuessani annoin hyllyssä olleiden King'in livelevyjen kerätä hetkeksi pölyä päälleen. Mutta oma dementia ei ole edennyt niin pitkälle että olisin ne unohtanut. Tämän levyn a-puolella olevat viisi livebiisiä ovat kaikin puolin ok, mutta ei Live ole kumminkaan mikään uusi Regal vaikka B.B. laulaa ja soittaa paikoin todella hienosti. 

New Yorkin Village Gatessa maaliskuussa 1969 äänitetty Live-puoliskon avaava Don't Answer The Door on sen parasta antia yhdessä instrumentaalin My Moodin kanssa. King'in uusi biisi Little Bit Of Love sopii levypuolen teemaan yleisöhuudatuksineen. Sweet Little Angel on sekin komeaa kuultavaa vaikka se ei mielestäni nouse aivan Live At Regalin version rinnalla.

Levyn Well-osa oli ensimmäinen kerta kun tuleva Eagles-tuottaja Bill Szymczyk työskenteli B.B:n kanssa studiossa. Nimekkäiden studiomuusikoiden joukossa on myös Al Kooper. Liekö uusi tuottaja tuonut 44-vuotiaaseen veteraaniin uutta eloa, mutta albumin studio-osuus on minusta parasta 60-luvun B.B:iitä. Ei ihme että Rolling Stones kiinnitti hänet levyn ilmestyttyä tulevan syksyn USA:n kiertueensa lämppäriksi (yhdessä 1968 sekä Led Zeppelin ja Deep Purple pesteistä kieltäytyneen Terry Reidin ja Ike & Tina Turnerin kanssa). Levyn päättävä kahdeksan minuuttinen Why I Sing The Blues editoitiin menestystä saaneeseeksi singleksi. 

Onnistunut studiopuolisko tekee tästä levystä hankinnan arvoisen albumin ja kun a-puolen live toimii sekin vähintäänkin kohtalaisesti on käsillä ehdoton klassikko.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit