Live Stock
Vain seitsemän biisin ja runsaan puolen tunnin mittainen live ei tietenkään ole 2000-luvun julkaisu, mutta 70-luvulla tällaisia levyjä julkaistiin harmittavan paljon. Roy Buchananin tapauksessa tämä live oli täysin sopimustekninen julkaisu, jolla kitaristi sai täytettyä sopimusehdot lähteäkseen jatkamaan uraa toiseen levy-yhtiöön. Manageri Jay Reich buukasi Record Plantin äänittämään kolme kuukautta ristiin rastiin Amerikkaa kiertäneen uuden bändin marraskuun 27. päivän kaksi New Yorkin Town Hallin keikkaa. Roy vahvisti bändin vokaaliarsenaalia kutsumalla bändistä lähteneen Billy Price avuksi tälle keikalle. 

Itse hämmästyin levyyn tutustuessani sen kappalevalikoimaan. Seitsemästä biisistä vain kolme tulee kitaristin neljältä vuosina 1972-1974 julkaisemalta studiolevyltä eikä mikään niistä ole kahdelta ensimmäiseltä levyltä. Royn setissä jo vuosia ollut Neil Youngin Down By The River lienee ainoa keikoilta myöhemmin julkaistu biisi. Se löytyy vuoden 2004 The Anthologyltä. 

En kuuntele tätä levyä kovinkaan usein, mutta koska sen biiseistä vain kaksi on mukana itselleni mieluisammalla Live In 1974 olen tehnyt näistä levyistä oman soittolistan. Toivottavasti Polydor päivittäisi tämän levyn lisäämällä siihen yhä Town Hallin keikoilta julkaisematta jääneitä kappaleita. Myös levyllä Live: Amazing Grace on mukana yksi vuoden 1974 liveraita.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit