August
Siitäkin huolimatta että 1980-luvun soundi ei ole kestänyt samalla tavalla aikaa kuin usean muun vuosikymmenen, tätä albumia on kuitenkin syytä kehua. En ollut sen ilmestymisen aikoihin pätkääkään kiinnostunut kitaristin musiikista ja taisin kuulla tuolloin levyltä vain Tom Cruisen ja Paul Newmanin leffassa Colour Of Money soineen It's In The Way That You Use It sekä Claptonin ja Tina Turnerin dueton Tearing Us Apart. Ensin mainittu käväisi muuten Amerikan listaykkösenä juuri ennen albumin julkaisua marraskuussa 1986.

Eric Claptonin 80-luvun musa ei minuun tuona vuosikymmenenä uponnut. Musiikkimakuni muuttui ja seuraavalla vuosikymmenellä hankin Augustin, ja siitä tuli hetkeksi paljon autossa istuneen matkatyöläisen vakiomusiikkia. Vaikka en tuolloin siihen mitenkään kovin voimakkaasti kiintynyt oli mukavaa huomata että 2013 nuudelien ostamani levy (tällä kertaa avattavilla kansilla oleva LP) kuulosti yhä hyvältä. Silti en osaa sanoa voisiko tätä levyä suositella heille, joilla ei ole lämpimiä muistoja sen aikakaudelta. Itselleni tämä on silkkaa nostalgiaa. 

Albumin sessioiden ylijäänyt raita Wanna Make Love To You ilmestyi pari vuotta myöhemmin kahdella  Grammyllä palkitulla Crossroads-boxilla.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit