Unplugged (DVD & CD)
Tämä levy nosti ilmestyessään Eric Claptonin suosion sellaisiin mittoihin että sitä oli vaikea ymmärtää. Yhdeksänkymmentä luvun alussa miehen musiikki soi yhtä äkkiä joka paikassa. Erityisesti kitaristin tuorein hitti Tears In Heaven, mutta myös vanha Layla saivat akustisina versioina todella paljon radiosoittoaikaa.

Eric Clapton ja Fender Stratogaster ovat kuin synonyymejä eikä kitaristi ollut ennen MTV-keikkaa juuri esitellyt akustista soittoaan. Tämä levy esitteli onnistuneesti hänet myös niille, jotka eivät erityisesti ole innostuneita rock-musiikin kitaratähdistä. Nyt äänessä on Taitelija-Clapton. Vaikka useat pienen erikoiskokoonpanon esittämät biisit pohjautuvat bluesiin, bändi kuulostaa hetkittäin jopa jazzmaiselta. Läpi reilun tunnin mittaisen levyn Clapton soittaa upeita kitarajuttuja.

Warner julkaisi 2013 albumista kolmen levyn deluxen. Vihdoinkin kuva- ja äänilevyn on saatu samaan pakettiin. DVD:n täkynä on ennen keikkaa samassa studiossa ilman yleisöä soitettu harjoitus. Vanhasta 4:3 kuvasuhteesta huolimatta oli mukava nähdä keikka lähes kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen. Alkuperäisen levyn seuraksi on kasattu 33 minuutin bonuslevy outtakes & alternates. Koska mukana on vain kaksi aiemmin julkaisematonta biisiä, ne olisi voinut hyvin laittaa 63 minuuttisen levyn jatkeeksi. Kolmen kappaleen vaihtoehtoiset otot eivät juuri eroa levyversioista joten ne ovat julkaisun vähiten innostavaa kuunneltavaa. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit