Pilgrim
Itselleni Eric Clapton on aina ollut ensisijaisesti loistava blueskitaristi. Mutta mies on myös taitava tulkitsija ja säveltäjä. Kun Pilgrim ilmestyi edellisen vuosituhannen loppupuolella olin työkiireiden ja kasvaneen perheen keskellä. Ehkä siksi jätin sen kokonaan huomiotta. Aivan kuten niin monet muutkin tuon ajan albumit.

Kuuntelin Pilgrimin ensimmäisen kerran kesälomallani 2013. Parin kuuntelukerran jälkeen olin jo valmis päätökseen etten siihen enää palaa. Kuunneltuani kolme ja puoli vuotta myöhemmin äänitetyn livelevyn One More Car, One More Driver, päätin kuunnella Pilgramin vielä kolmannen kerran. Olihan neljä sen biisiä päätynyt livelle. 

Pilgrim oli Eric Claptonin ensimmäinen uutta musiikkia sisältänyt albumi yhdeksään vuoteen. Sen lattea musiikki ja synkkä ilme ei uppoa minuun lainkaan. En osaa edes kuvailla mikä albumissa tökkii. Sen yleinen soundi on elektroninen, esimeriksi suurin osa sen rytmistä tulee konerummuista. Omaan makuuni levyllä on aivan liian harvoja hienoja kitarasooloja. Sen materiaali on pullollaan keskinkertaisia synkistelybiisejä, joita en osaa suositella kuin enintään itsemurhaa suunnitteleville.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit