Alcatrazz: Disturbing The Peace
Poissa oli Yngwie, mutta ei Graham Bonnetilla ollut mitään ongelmia rekrytoida uutta kitaristia bändiinsä. Yngwien soolouralle lähtemisen jälkeen Alcatrazz oli taas hetken Bonnetin bändi. Ainoa ongelma oli, että uuden tulokkaan piti olla vähintään yhtä hyvä kuin Yngwie oli ollut. Pientä bonusta saisi myös omaperäisyydestä. Frank Zappan bändistä tuttu Steve Vai oli noita molempia. Hän oli nopea kuin Yngwie ja toisaalta hänellä oli persoonallinen, tunnistettava tyylinsä, joka ei tosin ollut kehittynyt vielä aivan huippuunsa.


Steve Vain liittymisen myötä Alcatrazz oli taas kokonainen bändi, valmis levyttämään ja lähtemään kiertueelle. Disturbing the Peace on edelleen Graham Bonnetin suosikkilevy, kun puhutaan Alcatrazz -tuotoksista. Minun korvaani levy ei ole aivan yhtä laadukas, kuin 2 aiempaa levyä. Jotenkin musiikki oli menettänyt sen taian, jonka Yngwien klassiseen musiikkiin ja toisaalta klassiseen heviin pohjautuva soittotyyli bändiin toi. Steve Vain soitto oli lähempänä tuon ajan Los Angeles -bändejä, joiden musiikista en niin kauheasti perusta. Kaikki halusivat tuolloin olla enemmän tai vähemmän, kuin Eddie Van Halen.


God Blessed Video, Mercy ja Jimmy Deanin muistolle kirjoitettu Will You Be Home Tonight, avasivat levyn kuitenkin vahvasti. Wire and Wood kuitenkin osoitti, että kitaristi ei oikeasti kuulunut tähän bändiin, vaikka sattuukin levyllä soittamaan. Niin eri maailmoista ovat kitara ja muut soittimet. Stripper ja Painted Lover osoittivat, että David Lee Roth Band oli Stevelle se oikea osoite. Bonnetin karjunta näihin biiseihin oli yksinkertaisesti liian rajua. Timantti -Daven tyylille nämä olisivat olleet omiaan.


Breaking the Heart of the City oli Alcatrazzin live -bravuuri, en tosin ymmärrä miksi. Kappaleen taputukset menivät kuulemieni konserttiäänitysten perusteella usein pieleen rumpali Uvenalta. Myös tämä Alcatrazz -kokoonpano julkaisi live -videon. Yllättäen sekin on kuvattu Japanissa. Video osoittaa, että Yngwie -show oli muuttunut Steve Vai -showksi. Bonnet ei silti suostunut kuoppaamaan Alcatrazzia vielä Steve Vainkaan lähtemisen jälkeen. Seuraavalle Dangerous Games -levylle tuli kitaraan entinen Blackfoot -soittaja Danny Johnson.


Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit