The Road to Escondido
Vuosia The Road to Escondidon ilmestymisen jälkeen lainasin kirjastosta kahden DVD:n paketin Eric Claptonin järjestämästä hyväntekeväisyystapahtumasta Crossroads Guitar Festival. Katsottuani pitkän koosteen yhden päivän musiikillisesta tarjonnasta päätin että jossakin välissä olisi kiva kuunnella Claptonin ja tapahtumassa hänen kanssa esiintyneen JJ Calen yhteislevy. Ostin albumin lopulta käytettynä divarista, mutta kuuntelin sen vasta puoli vuotta myöhemmin katsottuani sitä ennen mainitun DVD uudestaan.

JJ Cale oli julkaisemassa huhtikuussa 1974 kolmatta albumiaan kun Lynyrd Skynyrd coveroi hänen esikoislevyn ensimmäisen raidan Call Me The Breeze. Siitä lähtien hänen biisejään on coveroitu kymmeniä kertoja. Muutaman kerran myös Eric Clapton.

JJ ja Eric tuntevat toisensa mutta levyltä ei kuule turhaa kunnioitusta vaan molemmat antavat vahvan oman panoksensa. Ja toki sessioissa soittaa toinen toisiaan kokeneempia ammattimiehiä. yksi näistä oli Hammond-urkujen takana ollut, esim. Beatlesin Let It Be:llä musisoinut Billy Preston, jonka valitettavasti viimeiseksi sessioksi tämä albumi jäi. Herrat kävivät pokkaamassa Grammyn tästä levystä.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit