Live from Madison Square Garden (DVD & CD)
Tutustuin tähän julkaisuun alkujaan tiedostomuodossa ja emmin pitkään hankinko keikan itselleni audio- vai videomuodossa. Syksyllä 2013 ostin lopulta sen Blu-ray'nä. Ratkaisu oli oikea sillä vaikka viisimiehinen bändi ei tarjoa mitään visuaalista ilotulitusta, on sen jäsenien välistä sanatonta kommunikointia ilo katsella. Jälleensoittamisen riemu välittyy myös katselijoille.

Illan setti sisältää luonnollisesti runsaasti materiaalia Claptonin ja Winwoodin keväällä 1969 äänittämältä yhteislevyltä Blind Faith. Kaikki albumin a-puolen neljä biisiä kuullaan helmikuun 25-28. vuonna 2008 kuvatuista keikoista koostuvalla videolla. Niiden lisäksi soitetaan kyseisen albumin sessioissa äänitetty (mutta vasta Crossroads-boxilla 1988 julkaistu) Sam Myers'in Sleeping In The Ground. Erityisen huomioitavaa on se että setissä ei ole yhtään Creamin biisiä ja melko vähän Claptonin klassikoita. Näistäkin vain Tell The Truth on kitaristin oma sillä setissä on peräti kolme J.J. Calen biisiä, joista After Midnight ja Cocaine luonnollisesti ne suurimmat hitit. Winwoodin biisit tulevat enimmäkseen hänen Traffic-aikakaudelta Joe Walshin kanssa tehdyn Split Decision edustaessaan yksin kosketinsoittajan soolotuotantoa.

CD ja DVD/Blu-ray eroavat toisistaan niin että CD:n toisena biisinä ollut J.J. Calen Low Down on videolla laitettu bonuksien joukkkoon. Videojulkaisuiden bonuksissa mukana olevat Robert Johnsonin Kind Hearted Woman ja Crossroads sitävastoin eivät ole lainkaan CD:llä. Suurin ero formaattien välillä on kuitenkin se, että videojulkaisussa biisien väleihin on upotettu (onneksi lyhyitä) haastattelupätkiä. Valitettavasti Blu-ray'n ostaja ei saa vastinetta rahoilleen sillä ääniraidasta ei ole tehty HD-versiota vaan sillä on sama 5.1 dts kuin DVD.llä. Keikkavideo tuli myös teatterijakeluun (pikkukuva).

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit