Blues Is King
B.B. King on julkaissut urallaan useita loistokkaita livelevyjä. Löydettyäni lopulta BB:n musan olen kuunnellut niitä jopa enemmän kuin kitaristin studiolevytyksiä. Miehen livet kun ovat useasti enemmän blues kuin pop. Tämä levy ei tee siihen poikkeusta.

Valitettavasti tämä levy poikkeaa miehen muista legendaarisista livelevyistä siinä, että sen chicagolaisella klubilla 5.11.1966 tehty äänitys on verrattain heikkolaatuinen. Mutta sen sisältö on täynnä miestä parhaimmillaan. Chicagolainen klubi ei ehkä ollut akustiikan kannalta paras äänityspaikka, mutta autenttisen ja innostuneen yleisön vuorovaikutus soittajiin on kuultavissa irtonaisena, mutta samalla riittävän tarkkana soittona. Varsinkin kosketinsoittaja Duke Jethro saa minut puolelleen vaikka toki kahdella puhaltajalla laajennettu bändi toimiikin hienosti ryhmänä. 

Tutustuin valtaosaan ja myös tähän BB-levyyn vasta 2000-luvulla. Heikkolaatuinen mp3 oli imaistu netin syövereistä ja 2014 sain hyllyyni alkuperäisen, mutta melko rahisevan vinyylin. Universal Music otti 2016 albumista ensimmäisen vinyyliprässäyksen sitten 1987 ja tuo levy soi samalla kun editoin tätä arvostelua.

Petri Myllylä / 8.11.2019


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit