Blues Is King
B.B. King on julkaissut urallaan useita loistokkaita livelevyjä. Itse olen kuunnellut niitä jopa enemmän kuin kitaristin studiolevytyksiä. Miehen livet kun ovat useasti enemmän blues kuin pop. Tämä levy ei tee poikkeusta. Valitettavasti tämä levy poikkeaa miehen muista legendaarisista livelevyistä siinä, että sen chicagolaisella klubilla 5.11.1966 tehty äänitys on verrattain heikkolaatuinen. Tämä on erittäin ikävä juttu, mutta B.B. Kingin levyjen menekin ollessa hyvä, levy-yhtiö keksinee jossakin vaiheessa kiillottaa tätäkin levyä niin että se saadaan kaupattua artistin vanhoille ja uusille faneille. 

Tutustuin tähän keikkaan, kuten useisiin muihinkin BB-levyihin vasta 2000-luvulla. Riittävän laadukas mp3-ääni ei juurikaan rasita korviani, mutta nähtyäni hyväkuntoisen alkuperäisen amerikkalaisen Blues Is King LP:n minun oli helppo tehdä ostopäätös. 

B.B. King oli yksi ensimmäisistä mustaihoisista blues-muusikoista, joka esiintyi enimmäkseen valkoista, nuorta yleisöä vetävissä rock-paikoissa kuten San Fransiscon Winterlandissa. Siellä joulukuussa 1967 äänitetty keikka on vapaasti kuunneltavissa Wolfgang's Vaultin sivuilta. Loistavan keikan toivoisi saavan myös levyjulkistuksensa. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit