The Thrill Of The Blues
Vuosi 1983 taisi olla B.B. Kingin jazz-vuosi sillä hän julkaisi tuolloin jazz-albumin ja kiersi Eurooppaa jazzin huippujen kanssa. Pian kiertueen jälkeen julkaistulla Brubeckin, Methenyn ja BB:n yhteislevyllä oli Kunkulta poimittu kolme biisiä. Cannesin 28.1.1981 esiintyminen äänitettiin luonnollisesti kokonaisuudessaan ja BB:n esiintyminen julkaistiin (mahdollisesti ensimmäisen kerran) vuonna 2000 levyllä King Of The Blues. Seuraavana vuonna se ja muut illan esitykset julkaistiin kahden CD:n paketissa.

Vaikka kitaristin bändi onkin tällä keikalla jazzmaisempi kuin useilla muilla BB:n livelevyillä, ei tästä musiikista voi olla pitämättä. Keikan useat eri julkaisut ovat kaikki ns. halpayhtiöiden julkaisuja. En jaksa valittaa hiukan normaalia tasoa heikommasta äänitystasosta sillä se on riittävän hyvää kaikille muille kuin paatuneille hifisteille.

Erikoiset versiot tutuista kappaleista nostavat levyn yhdeksi kiinnostavimmaksi BB-liveksi. Päätösraidalla Jam esiintyy BB:n bändin vieraana pianisti Dave Brubeck.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit