Live At the Apollo (video & audio)
Lokakuussa 1990 soitettu keikka kuvattiin seuraavan vuoden (Yhdysvaltojen) videojulkaisua varten. En ole tuota videonauhaa koskaan nähnyt enkä australialaisen firman siitä Euroopan markkinoille tekemää DVD:tä (jonka kannessa on ei-keikalta kuvattu valko smokkinen BB). Mutta kiitos Jose Ricardo Boscolin, olen hänen lataaman 19 minuuttisen koosteen YouTubesta katsahtanut. Todennäköisesti Espanjan kielisestä televisiolähetyksen editoima pätkä todistaa kuitenkin että ison orkesterin edessä esiintyy viihteen Kuningas.

Todennäköisesti julkaisulle ei kelpuutettu kokonaista keikkaa sillä sen audiojulkaisukin on vajaan kolmen vartin mittaisena selvästi CD-aikakaudelle alimittainen. Keikan setti on enimmäkseen hyvin tuttua BB:tä. Mukana ovat sellaiset perusbiisit kuten Nightlife, Guess Who, Sweet Sixteen ja jälleen kerran aivan loistavan, tällä kertaa hyvin jazzmaisen esityksen saanut The Thrill Is Gone.

Voikun tämä keikka saisi ansaitsemansa CD+DVD päivityksen lisäraitojen kera. Silloin sitä voi hyvinkin suositella, mutta tällaisenaan se kannattaa poimia itselleen vain alelaarista. Sellaisesta ei kuitenkaan löydy lyhyaikaista digitaalista DCC-kasettia sillä sen arvo on kohonnut jo yli sadan dollarin.

Petri Myllylä / 19.4.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit