The Soul Of B.B. King
B.B. oli siirtynyt 1962 alussa Modern Records'ilta ABC-yhtiöön, mutta edellisten vuosien aikana äänitetyistä kymmenistä biiseistä riitti vanhalle yhtiölle julkaistavaa vielä vuosiksi eteen päin. Yhtä 1965 sessiota lukuunottamatta kaikki Kent-merkillä julkaistut singlet sekä Crown- ja United-merkkien LP:t tulevat ajalta ennen yhtiövaihdosta. The Soul Of B.B. King oli kunkun kahdestoista LP. 

Albumi oli B.B:n vihoviimeinen eli 12. Crown-älppäri, ja kunkku itse oli ollut jo pari vuotta ABC Paramount -levy-yhtiön leivissä. Yhtiö uusintajulkaisi sen United-merkillä nimellä The Soul Of B.B. King. Biharin bisnesveljekset halusivat kuitenkin vielä jatkaa rahastusta arkistoissaan olevaa matskua julkaisemalla. Albumi koostettiin aika erikoisesti äänitteitä suunnilleen kymmenvuotisjaksolta alkaen 1950-luvun alusta. Vanhimmista levytyksistä "Please Remember Me" ja "Come Back Baby" sekä huikeasti rokkaava instrumentaali "House Rocker" vuosikymmenen puolivälistä luovat mainion perspektiivin tuoreemmille 60-luvun äänitteille.

CD:n kahdeksasta lisäraidasta kolme on aiemmin CD:llä uudelleenjulkaisemattomia Kent-sinkkuja 1960-luvun alusta. "Eyesight To The Blind", "Green And Lucky Blues" ja "Dust My Broom" ovat puolestaan B.B:n huomionosoituksia bluessuuruuksille Sonny Boy II, Tampa Red ja Elmore James. Näistä Tampa Red -laina "Green And Lucky" on kokonaan ennenjulkaisematon tallenne. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit