B.B. King & Friends: Live At Royal Albert Hall (video & audio)
Kesäkuussa 2011 äänitetty keikka todistaa ikävän, mutta ei mitenkään yllättävän tosiseikan. Pian 85-vuotta täyttävä Blues-Boy tarvitsee ison joukon apuvoimia onnistuakseen pitämään yleisönsä näpeissään. Tästä johtuen tämä albumi suotakoon vain niille, jotka ymmärtävät ettei Kunkun ikäiseltä ihmiseltä voi odottaa samaa suoritusta kuin vuosikymmeniä aiemmin. En ole nähnyt tätä keikkaa vaan kuunnellut sen audioraitaa. 

Jostakin syystä levyltä on tiputettu pois BB:n taustabändin soittamat illan ensimmäiset kappaleet ja keikka alkaa biisillä I Need You So. Jo neljännen biisin aikana lavalle saapuvat illan ensimmäiset vieraat, aviopari Susan Tedeschi ja Derek Trucks, joiden kanssa BB soittaa Rock Me Babyn ja You Are My Sunshine. Kunkku hehkuttaa nuoren mestarin soittotaitoja ja kyllä Derek jälleen kerran soittaa aivan upeasti. Tämän jälkeen lavalle saapuvat amerikkalaispariskunnan lisäksi kitaristit Slash ja Ron Wood sekä jälkimmäisen nykyinen Faces-soittokaveri, Simple Redin laulaja Mick Hucknell. Valitettavasti varttitunnin jamittelu on tylsä ja pitkästyttävä. 

BB:n tunnetuin biisi Thrill Is Gone ja Guess Who nostavat hiukan keikan fiilistä, mutta mistään maagisesta fiiliksestä on turha puhua. Illan päättää pirteästi heitetty When The Saint Goes Marching In, jonka BB duetoi Susan Tedeschin kanssa. Derek Trucks on jälleen liekeissä kuten lähes aina lavalla ollessaan.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit