Live at Montreux 1993 (DVD)
Montreux 1993 on itselleni ensimmäinen näkemäni B.B. koko keikan mittainen DVD. Tuona syksynä 68 vuotta täyttänyt maestro on vielä uskomattoman hyvässä vireessä. Sittemmin ikääntyneen miehen ääni on selkeästi heikentynyt jota onneksi kompensoi yhä upea kitaransoitto. Toki tämänkin keikan lopussa kriittinen kuuntelija huomaan lauluäänen rajallisuuden, mutta omaan korvaani se ei särähtänyt sillä hyväntuulinen B.B. on sekä hauskaa katsottavaa, että kuunneltavaa.

Keikan koskettavin hetki koittaa kun vahvassa kunnossa oleva tähti istuuntuu jakkaralle ja kertoo yleisölle tarinaansa uransa alusta, useiden ystävien poismenenosta ja siitä kuinka onnellinen hän on saadessaan asiantuntevalta yleisöltään seisoeltaan annetut suosionosoitukset. Perään heitetty Blues Man kertoo miehen elämän tositarinaa kuinka hänkin oli blues-musiikin alennustilan aikana kotiseudullaankin hyljeksitty entinen tähti. 

Katsottuani muutamaan otteeseen kirjastosta lainaamani DVD:n investoin 9 euroa keikan BD-versioon. HD Master Audion lisäksi kuva on aavistuksen laadukkaampi kuin vanhassa formaatissa. Blu-Ray'n extroina on kolme biisiä ja 15 minuuttia BB:n Montreux Jazz 2006 esiintymisestä.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit