Crossroads Guitar Festival 2010 (DVD)
The Allman Brothers Band ei päässyt paikalle kosketinsoittaja Gregg Allmanin päästyä kolme päivää aikaisemmin odottamaansa maksansiirtoleikkaukseen. Bändin nuorien kitaristin ja hänen vaimonsa Derek Drucks & Susan Tedeschi Band paikaa hyvin sillä heidän vieraana esiintyy myös toinen nyky-Allmanin kitaristeista Warren Haynes. Hänen Soulshine on yksi päivän kohokohdista. Susan Tedenschi on nykyajan vastine Bramlett Bonnielle, jonka yhdessä Eric Claptonin kanssa kirjoitetun Coming Homen he myös esittävät. Toinen setissä oleva 60/70-luvun taitteen biisi on Joe Cockerin Space Captain, joka esitetään yhdessä pianistilegenda Chris Staintonin kanssa. Hän soittaa saman raidan Cockerin Mad Englismen -livellä ja on viime aikoina soittanut Derek Drucksin kanssa Eric Claptonin bändissä.

Elviksen asuun pukeutunut Bill Murray kutsuu seuraavaksi lavalle Johnny Langin, Buddy Guyn ja Ronnie Woodin. Heidän versio Rollareiden Miss Yousta svengaa upeasti. Suurin yllätys on Woodin teräskunto, sillä nuoren tyttöystävänsä seurassa voihtyvä mies näyttää olevan vesiselvä. Suurelle yleisölle 2010 tuntematon Gary Clark, Jr oli Crossroads'in aikoihin texasilaisten tuntema bluesin tulevaisuudentoivo. Pian Chicagon esiintymisen jälkeen iso Warner Records nappasi hänet talliinsa. Puolitoista vuotta myöhemmin kitaristi esiintyi jo BB Kingin, Buddy Guy'n, Jeff Beckin ja Mick Jaggerin kanssa presidentti Obaman kotona Valkoisessa Talossa!

Jeff Beckin esiintymisestä on valittu kappaleet Hammerhead ja Nessun Dorma. Ensimmäinen on miehen tuolloin uusimmalta studiolevyltä Emotion & Commotion. Jälkimmäinen on luonnollisesti Puccinin Turandot-oopperan "tunnussävel"' joka teki vuonna 1972 tenori Luciano Pavarottista pop-tähden. Jotenkin tällainen iso stadion ja Jeff Beck eivät sovi yhteen. Ainakin itseni hänen esiintyminen jätti viileäksi.

Mies jolle isot areenat ja stadionit ovat olleet arkea jo 40 eli Eric Clapton saapuu lavalle illan pimentyessä. Pieni Fenderin kaappi ja tuttu Startocaster kertovat että nyt mennään musiikki edellä ja muutenkin Crossroads festarit ovat hyvin lämminhenkisiä. Claptonin ensimmäinen vieras on esimerkiksi Santanalle biisin tehnyt ja pitkään omaa musaa tehnyt Citizen Cope. Ennen illan uskomatonta loppukliimaksia Claptonin vieraina käyvät myös edellisien vuosien kiertuekaveri Steve Winwood sekä Jeff Beck. Hiukan samalla tavalla kuin vuoden 2007 keikalla Clapton ei missään nimessä ole mitenkään liekeissä vaan hän on jotenkin pitkän päivän väsyttämä. 

 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit