Live
Spock's Beardin edellisestä DVD:stä ehti vierähtäää aikaa hyvä tovi. Muutaman vuoden takainen live-levy Octane-kiertueelta oli hyvä, mutta kuva jäi tuolla kerralla uupumaan. Nyt tuo puute korjaantuu. Bändi kuvautti vuoden 2007 Hollannin keikkansa ja julkaisi sen seuraavana vuonna kaikkien halukkaiden saataville. Kannattaa perehtyä.

 

Kun yhtye on suorittanut konserttejaan edeltävän rituaalin, päästään itse asiaan. The Perfect Day kuulostaa täsmälleen yhtä hyvältä kuin levyltä kuultuna. Rumpujen takaa laulajaksi siirtynyt Nick DVirgilio pääsee soittamaan rumpuja muun muassa Crack The Big Skyn introssa. Alun jälkeen hän ryntää koskettimiin. Soittaapa hän kitaraakin, laulunsa ohella tietenkin. Lava onkin täynnä tavaraa, ovat varmaan soittimia, ja näyttää siltä, että kaikki soittavat kaikenlaisia härvelejä normaalien instrumentiensa lisäksi. Onkohan moinen täysin pakollista? Eikö esimerkiksi kosketinsoittaja Ryo Okumoto voisi nykyään pärjätä vain yhdellä sormiolla? Lopputulos kuitenkin ratkaisee, eivät välineet. Nyt valmis tuote on loisteliaan kuuloinen ja erittäin hyvin kuvattu, leikattu ja hyvältä näyttävä konserttitallenne. Setti on kasattu luonnollisesti niin että uuden levyn materiaali saa konsertin mitasta leijonan osan. Se on oikein! Toki vanhoja SB-klassikoitakin on mukana tyydyttämään niiden fanien mielihaluja jotka ovat sitä mieltä, että ennen kaikki oli paremmin. Esimerkiksi Thoughts Part II kuulostaa kieltämättä upealta.

 

Bändin pistäessä kaikkensa likoon, oikein riehaantuessaan Ryo mm. seisoo välillä koskettimiensa päällä ja kiertuerumpali Jimmy Keegan sukeltaa lavalta yleisön sekaan, ainoa asia mikä ihmetyttää on yleisö. Amerikkalaiset ja ruotsalaiset progebändit, tai ylipäänsä bändit jotka kuvaavat DVD:nsä Hollannissa, kehuvat yleisöjä vuolaasti. Tämän kertainen populaatio kyllä nyökyttelee päitään kappaleiden aikana ja taputtaa kohteliaasti niiden välissä, mutta ei se mitenkään erityisen riehakas tai osallistuvainen ole. Tai sitten ovat vain erityisen hyvätapaisia ja malttavat kuunnella hiljaa.

 

Tämä konsertti on muuten julkaistu myös CD:nä. Se on kaiketi tarkoitettu niille, jotka eivät jaksa katsella konsertteja kotona. Joku on ollut fiksu Inside Outilla.

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit