The 1st Chapter
Norjasta tuleva Circus Maximus on levyttänyt uransa alusta asti italialaiselle Frontiers Recordsille. Yhtiö on tunnettu laadukkaasta melodisesta heavystä ja toisaalta eurooppalaisittain suositusta progressiivisesta metallista. Circus Maximuksen musiikki osuu helposti molempiin genreihin, ei kuitenkaan aivan napakymppiin kummassakaan. Tälle poppoolle voi siis povata jonkinlaista menestystä ainakin Keski-Euroopassa. Kuin varmemmaksi vakuudeksi levyn on miksannut mm. Helloweenin menestyslevyistä vastannut Tommy Hansen. Suomessa tämän tyylistä musiikkia ei pahemmin tehdä, tai se ei ole ainakaan kantautunut minun korviini. Harmi.

 

Circus Maximus välttää sankarihevin sudenkuopan juuri ja juuri. Toki niitä tuplabasarejakin kuullaan. Toisaalta bändin musiikki on piirun verran rankempaa kuin Europen ja vastaavien. Kikkailua levyllä on tietenkin jonkin verran. Osien summa on aika hyvä. Progeilun lisäksi The 1st Chapter on mukana  hieman simppelimpää tavaraa. Hyvä niin. Nuo progeilupätkät ovat levyn tylsintä antia. Tämän levyn vahvuuksia ovat ehdottomasti laulaja Mats Haugenin ääni ja bändin taito sovittaa kappaleensa siten että niihin ei aivan ensi kuulemalta pitkästy.

 

Ei The 1st Chapter luonnollisesti mitään valtavan uutta, saati mullistavaa, tarjoa. Circus Maximuksen potentiaalista se kuitenkin antaa hyvän esimerkin. Veikkaan, että tästä bändistä kuullaan vielä meillä Suomessakin.

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit