The X Tour LIVE

Spock's Beard julkaisi kerrassaan erinomaisen kymmenennen levynsä X vuonna 2010. The X Tour Live kuvaa bändin esiintymässä kotikaupungissaan Los Angelesissa. Parin Euroopassa kuvatun pätkän jälkeen oli aika nähdä yhtye kotikentällään. Suoraan sanoen odotin tältä DVD:ltä vähän enemmän.

Vuonna 2008 julkaistu Spock's Beard Live oli energinen esitys. Nyt bändi soittaa, back stagella kuvatun osion perusteella, sukulaisilleen ja on kaiketi siksi jotenkin kipsissä. Jos itse keikkaa miettii, niin yhtye on hyvin kuvissa ja kivoja jippojakin filmille on tallentunut, mutta keikkafiilis ei ota syntyäkseen millään. Ongelma on joko kuvauksessa tai leikkauksessa. Joko kukaan ei muistanut kuvata yleisöä ollenkaan tai leikkaaja pätki nuo otokset roskikseen. Yleisö ei näy. Onneksi se on tallentunut edes ääniraidalle.

En tiedä minkälaisilla kameroilla konsertti on kuvattu, mutta jotenkin kuvakaan ei ole ihan parasta, tämän päivän, laatua. Hieman harmittaa, sillä setti on jälleen kerran oikein hyvä. Uusia kappaleita on runsaasti ja vanhoista on valittu mukaan nimenomaan tälle ryhmälle sopivia numeroita. Kun tämän DVD:n myötä Spock's Beard -fanit saavat jättää jäähyväiset Nick D'Virgiliolle, olisi toivonut että tuote olisi ollut aivan priimaa. Vielä kerran. Harmittaa.

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit