In Concert/MTV Plugged (video & audio)
Yksi 90-luvun hienoimmista television musiikkiohjelmista oli MusicTV:n Unplugged -sarja. Moni siihen osallistunut artisti sai akustisen esiintymisen ja levyn avulla uutta virtaa uralleen ja usein myös uusia kuulijoita. Myös Bruce Sprinsteen saatiin esiintymään Hollywoodiin Warnerin elokuvastudioon rakennetulle lavalle.

Bruce oli syksyllä 1992 valmistautumassa kiertueella uuden bändinsä kanssa. Mahtoiko aika loppua kesken mutta lopulta hän päätti olla esiintymättä akustisesti. Alun oman akustisen sooloesiintymisen jälkeen mies tarttui tuttuun Fender Telecasteriin ja sähköinen keikka starttasi. Paitsi että tämä keikka ei ole esiintymisenä kovinkaan sähköinen tai inspiroiva. Lähes kaikki keikan kappaleet tulevat puoli vuotta aiemmin julkaistuilta Human Touck ja Lucky Town -levyiltä. Ostettuani nuo levyt heti ilmestymispäivänä yritin kovasti pitää niistä. Muistan jopa äänittäneeni niistä itselleni 10 biisin mittaisen best of -CDR:n, mutta nykyään uskallan sanoa pitäväni tätä ajanjaksoa Pomon uran pohjakosketuksena.

En muista nähneeni marraskuussa 1992 lähetettyä televisio-ohjelmaa enkä ostanut ennen joulua kauppoihin saapunutta VHS-nauhaa. Ostin kyllä 1993 keväällä julkaistun CD:n mutta taisin viedä sen kirppikselle jo saman vuoden aikana. Tänään ensimmäisen kerran näkemäni DVD:n ostin yksikertaisesti sen takia että en kahdannut jättää 2 euron levyä pölyttymään erään kirppiksen hyllylle. Brucen huuliharppu ja akustinen kitara sekä Bittanin tunnelmallinen akustinen piano nostavat Thunder Roadin ylivoimaisesti keikan hienoimmaksi esitykseksi. Sen perään kuultava Born In The USA -sessioissa 1983 äänitetty, mutta Joan Jetti ja Michael J. Fox leffaan 1987 annettu Light of Day sekä 57 Channels (And Nothing On) ovat niitä harvoja videon huippuhetkiä.

Jos In Concert DVD:n materiaali ei ole sitä parasta Brucea, sitä ei myöskään ole hänen kasaama bändi. Alkuperäisestä E Street Bandistä 1992-93 kiertueella oli vain "professori" Ray Bittan sekä myöhemmin mukaan tullut ja edellisenä vuonna Brucen kanssa avioitunut Patti Scialfa. En väitä ettei lavalla olisi pelkkiä ammattilaisia mutta ryhmänä he eivät saa aikaan itsessäni juuri minkäälaista värinää. Samaa voi sanoa keikan 5.1 miksauksesta joka on muutamaa perkussionistin taakse miksaamista lukuunottamatta tylsää kuunneltavaa.

Petri Myllylä / 30.4.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit