I Wanna Get Funky
Innostuin Albert Kingin musiikkiin vasta 2000-luvulla. Muutaman vuoden kuuntelun jälkeen päätin kaivaa esille kaikki miehen Stax-yhtiölle julkaisemat albumit. Pitkä yhteistyö päättyi vuoden 1974 alussa julkaistuun I Wanna Get Funky -levyyn. Toki yhtiö julkaisi sittemmin ylijäämänauhoista uusia levyjä, mutta niiden tekemiseen Albert ei osallistunut. 

Minun makuun I Wanna on liian soul. Albumina se on toki viimeisen päälle tehty, mutta tuotanto ampuu jo hiukan yli. Niin suurelta ja kliiniseltä se kuulostaa. Välillä taustalla soittaa kokonainen filharmonikko-orkesteri. Onneksi mukana on myös iloisia yllätyksiä. Uusintaäänitys vuoden 1966 singlestä (löytyy 1967 LP Born Under A Bad Sign) Crosscut Saw on herkullinen ja riittävän erilainen hyväksyäskseni sen mukanaolon. Yleensä en juuri perusta artistien vanhojen hittien uusintaäänityksistä. 

Tämän levyn avausraita ja sen nimikappale I Wanna Get Funky sekä albumin päätösraita That's What The Blues Is All About julkaistiin singlenä joulukuussa 1973. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit