Albert King & John Lee Hooker: I'll Play Blues For You
Hollannissa 1989 julkaistun painoksen mukaan tämä kahden blueskonkarin yhteinen livelevy on äänitetty Chicagossa lokakuussa 1977. En tiedä levyn alkuperäistä julkaisua, mutta kuuntelemani kopio tulee vuodelta 1989 ja se on niin lyhyt etten ole viitsinyt siihen oikein koskaan paneutua. Blueskärpäsen puraistua itseäni vuonna 2011 haalin hyllyyni useita itselleni aiemmin tuntemattomia levyjä, mutta tämä kahden bluesmiehen yhteislevy ei ole tarttunut käteeni kovinkaan usein. 

I'll Play Blues For You esittelee molemmat herrat todella hyvässä keikkavireessä. Hyllyssäni on kuukautta aiemmin etelän lämmössä Kaliforniassa äänitetty John Lee Hookerin tuplalive Cream. Tuo levy on hidas, rauhallinen ja hyvä. Tämän levyn Hookerin osuus on enimmäkseen nopea, terhakka ja hyvä. Erityisen hyvä asia on se että Creamin uusin CD-painos sisältää tämän levyn viisi Hooker-biisiä. Kahdenkymmenen biisin paketti vastaa hyvin siitä pyydettyä hintaa. 

Vuonna 2003 julkaistulla Albert King'in Talkin' Blues -levyllä on seitsemän kappaletta helmikuulta 1978. I'll Play Blues For You'n viidestä kappaleesta kolme on mukana myös tuolla julkaisulla joten joko vain kaksi Albert Kingin biiseistä tulee syksyltä 1977 tai uuden julkaisun tiedot ovat virheelliset. Olen valmis uskomaan että kaikki sen biisit tulevat lokakuulta 1977. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit