King Of The Blues
Bihardin veljekset julkaisivat B.B. King'in LP:t halpamerkin Crown kautta. Alle dollarin hintaisia levyjä myytiin mitä ihmeellisimmissä paikoissa. Musiikkilehdet eivät myöskään ottaneet niitä mukaan omille menestystä kuvaaville listoille. Lisäksi halvalla myytyjen levyjen laatu oli niin lo-fi, että myös tämä suututti kitaristia. Hän onkin myöhemmin kertonut näiden asioiden ärsyttäneen häntä. Ja tuskin hän toukokuussa 1960 myöskään vastaanotti tämän albumin ilmestyttyä kovinkaan isoa royalti-shekkiä.

Vuosi 1959 oli ollut Kingille menestyksen suhteen aika tuskainen. Heikon levymyynnin lisäksi miehen kiertuebussi tuhoutui onnettomuudessa. Tammikuussa julkaistun Sweet Sixteen ja huhtikuussa ilmestyneen Got A Right To Love My Baby -singlejen hyvä menestys oli varmasti kuin balsamia haavoille. King Of The Blues ei ole pari kuukautta aiemmin julkaistun edellisen albumin tapaan vanhojen sinkkujen uusintajulkaisu vaan tämä balladi voittoinen biisien puolesta mitä parhain albumi äänitettiin maaliskuussa 1960.

Englantilaisen Ace Records'in 2003 remasteroima CD on yksi Kunkun alkuajan parhaita ja sen kymmenen bonuskappaletta tekevät siitä ehdottomasti suositeltavan hankinnan.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit