The Real Folk Blues
Levy-yhtiö Chess julkaisi vuonna 1966 useilta artisteiltaan Real Folk Blues nimisen albumin. Samanlaisten kansien lisäksi levyjä yhdistää musiikin akustisuus ja pyrkimys olla mahdollisimman "Folk". Levy-yhtiön ajatuksena oli hyädyntää useamman vuoden nousussa ollutta folk buumia ja saada näin mustien blues-artisteille myös nuorta valkoista ostavaa yleisöä. John Lee Hooker palasi toukokuussa 1966 viidentoista vuoden tauon jälkeen yhtiön studiolle äänittämään James Brownin löytäneen tuottajan Ralph Bass'in alaisuudessa. Sessioissa äänitettiin enimmäkseen kitaristin uran varrelta tuttuja biisejä kaikkiaan peräti 18 kappaletta. 

Yhtiön bisnesvainu oli kohdallaan ja julkaistut neljä Folk Blues -albumit myivät hyvin. Muddy Waters'ilta ja Howlin' Wolfilta julkaistiin seuraavana vuonna vielä albumit More Real Folk Blues. Näin oli tarkoitus toimia myös John Lee Hookerin suhteen, mutta lopulta valmiiksi masteroitu levy julkaistiin vasta 1991 lisänimellä The Missing Album. Mielenkiintoista näissä kahdessa julkaisussa on se, että seuraajaksi suunnitellulle levylle ei jäänyt mitään puolivillaista ylijäämätavaraa vaan se on kaksikosta jopa parempi. Itse olen kuumeisesti odottanut sen pitkään venynyttä vinyyli julkaisua.

Myöhemmin nämä albumit yhdistettiin CD:lle The Complete Folk Blues Sessions mikä nimensä mukaisesti sisältää kaiken sessioissa syntyneen musiikin. Omassa hyllyssä 10 vuotta ollut hopeakiekko lähti divariin siinä vaiheessa kun pihaan tuli auto, josta puuttui soitin sen soittamiseen.

Petri Myllylä / 09.03.2021


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit