The Healer
John Lee Hooker palasi studioon reilun kymmenen vuoden tauon jälkeen tehdessään 1986 albumia Jealous. Se ei ollut mikään nappisuoritus, ja vanha blues-legenda oli jo päättänyt että keskittyy jatkossa vain keikkailuun. Hookerin vanha yhteistyökumppani Van Morrison oli ilmoittanut olevansa kiinnostunut tuottamaan laulajan yhteistyölevyn, mutta hän jättäytyi kuitenkin sivuun ja Hookerin kanssa soittanut Roy Rogers istahti tuottajan tuoliin ja tammikuussa 1987 päästiin aloittamaan yli vuoden kestäneet levyn äänityssessiot. Yleensä muutaman tunnin mittaiset sessiot ajoitettiin sellaisiin ajankohtiin, jolloin vierailevat artistit olivat Kaliforniassa keikalla.

Hooker paransi vauhtiaan tällä hänen todellisella comeback-levyllään, joka taitaa olla myös hänen uran suurin kaupallinen menestys myyden pelkästään USA:ssa yli 500.000 (kymmenkertaisesti yli odotuksen). Grammy-palkinnon saaneen albumin avaus- ja nimiraita sisältää Carlos Santanalta komeaa kitaransoittoa, joka on hyvä vastapari Hookerin matalalta kulkevaa laulumelodioille. Laulajan kolmannen säkeistön huutoa lukuunottamatta koko biisi purkitettiin yhdellä otolla huhtikuussa 1988. Myös Bonnie Raitt on täydellinen vastapari Hookerille biisissä I'm In A Mood lisätessään rullaavaa slide-kitaraa maestron yhden nuotin kompin päälle. Muita vakuuttavia vieraita ovat Robert Cray ja Hookerin kanssa 20 vuotta aiemmin yhteislevyn tehneen Canned Heatin kolmikko, jonka kanssa saatiin kasaan neljä biisiä. Näistä Hookerin 50-luvulla äänittämä Cutiin' Out päätyi levylle. 

Hookerin perikunnan suostumuksella kasatulla Come And See About Me DVD:llä on albumin julkaisun jälkeen kuvattu keikkaesiintyminen Bonnie Raitt'in ja Carlos Santanan. Biiseinä ovat samat kuin tällä levyllä eli I'm In The Moon (Raitta) ja The Healer (Santana). Olen nähnyt jollakin toisella DVD:llä myös Hokerin ja Robert Crayn esityksestä Baby Lee.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit