Gluttons for Punishment
 

Gluttons for Punishment on Spock's Beardin ensimmäinen livelevy ilman Neal Morsea. Piti se Neal tässäkin arviossa mainita. Levy on todiste siitä, että Inside Out oli tosissaan bändin kanssa ja pyrki tukemaan sitä kaikin tavoin. Ja miksipä ei olisi tukenut, olihan yhtiö saanut Morsesta toisen lypsylehmän. Yhdestä bändistä kaksi. Kaikki voittivat, varsinkin fanit. Tosin rehellisyyden nimissä on myönnettävä, että Spock's Beard taisi tarvita apua enemmän kuin Morse.

 

Yhtye soitti Keski-Euroopassa maaliskuussa 2005. Suomeen yhtyettä ei saatu. Tämä live on kerätty useammalta keikalta. Valitettavasti se hieman kuuluu. Leikkaukset biisien välillä eivät ole aivan saumattomia. Äänitykset eivät ole aivan tasalaatuisia. Toisaalta näin on saatu parhaat mahdolliset versiot mukaan.

 

Ilmestyessään Gluttons for Punishment sai moitteita siitä että sillä on kovin paljon materiaalia vasta ilmestyneeltä Octanelta. Toisaalta täytyy todeta, että nämä live-versiot toimivat paremmin kuin levyltä kuullut. Pari vuotta aiemmin julkaistulta Feel Euphorialta mukaan on päässyt vain pari raitaa. Niistä varsinkin Ghosts of Autumn erottuu edukseen. Toinen moite aikanaan oli se että Morsen aikakauden kappaleita on mukana vain kolme. Toisaalta Nickin laulama versio The Lightista on niin hieno ja pitkä, ettei enempää alkuaikojen materiaalia olisi mukaan mahtunutkaan.

 

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit