Alcatrazz: Live '83
Hieman yllättäen julkaistu livelevy ei tuo juuri uutta bändin faneille. Alkujaan radiolle Kalifornian Resenadassa lokakuussa 1983 äänitetty keikka on bändin fanien hyvin tuntema. Meille muille tässä julkaisussa on jotakin uutta vaikka kahdeksan sen yhdestätoista biisistä löytyvät aikaan julkaistulta Live Sentenceltä.

Kolmesta aiemmin julkaisemattomasta livebiisistä General Hospital ja Suffer Me tulevat tuolloin juuri julkaistulta esikoislevyltä. Graham Bonnetin edellisenä vuonna yhdessä Michael Schenkerin kanssa tekemä Desert Song on sitä vastoin ainakin minulle hyvin positiivinen yllätys. Jos vertaa Bonnetin ääntä MSG:iin palanneen Gary Bardenin suoritukseen samaan aikaan kuvatulla Rock Will Never Die -videolla, vetää Bonnet biisin himaan edukseen 6-0. Myös nuori Yngwie Malmsteen soittaa biisin vaadittavalla rankkuudella. Jätettiinkö radio-ohjelmasta tarkoituksella pois Rainbow'n All Night Long ja Bonnetin soololevyn Line-Up'in Night Games? Molemmat biisit kun kuuluivat bändin settiin ja ne löytyvät myös Live Sentenceltä.

Vaikka levyn äänitys ei aivan yllä aikakauden merkkiteosten laadukkuuteen, ei kyseessä ole mikään miksauspöydän C-kasetilta tehty julkaisu. Kyseessä on laadukas moniraitaäänitys, jonka editointi LP-muotoon kärsii turhan nopeista feidauksista. Sen verran tuhtia soundia levyltä pukkaa, että kyllä tätä kehtaa suositella. CD:n ostajat ovat siinä onnellisessa asemassa, että he saavat levynsä viimeiseksi raidaksi George Lynchin vierailun sisältävän Rainbow-hitin All Night Longin. Tuo biisi ei ollut mukana alkuperäisellä radionauhalla, joten biisi ei ole välttämättä samalta keikalta kuin muu setti. Lisäksi CD-levyn kansilehdissä on tarinaa bändistä ja keikasta. Valitettavasti tällaista puuttuu kaksi kertaa kalliimmalta LP:ltä. Paha moka!

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit