Another Side of Bob Dylan
Another Side of Bob Dylan ei kuulu lauluntekijän klassikkoalbumien joukkoon. Sen myötä Dylan jätti (ainakin hetkeksi) taakseen protestilaulut. Täysin akustisen albumin yhdestätoista biisistä ei noussut yhtäkään hittiä. Mutta ainakin puolet niistä nousi vahvemmin esille kun Cher, Byrds ym. coveroivat niitä onnistuneesti. Itselleni tämä levy on ollut vähemmän kiinnostava. Biisissä Black Crow Blues kuullaan pianoa mutta muuten Bob luottaa kitaraan ja huuliharppuun. 

Sessioista jäi käyttämättä kolme biisiä (yksi kahdella eri sanoituksella). Näistä Mr. Tambourine Man ei ollut tässä vaiheessa vielä täysin valmis, joten se äänitettiin uudestaan seuraavan levyn sessioissa. 

Sundazed Music lisensoi 2003 Dylanin monopainokset. Ne menivät niin hyvin kaupaksi että 2010 Sony Music (joka omistaa Columbian) julkaisi itse Dylanin 8 ensimmäisen levyn mono-miksaukset CD- ja LP-laatikoissa. LP-boxi oli kädessäni useaan otteeseen, mutta siirsin mono-LP:n hankintaa 2017 saakka jolloin olin ostanut toiseen omistamaani vinyylipyörittäjään vartavasten monolevyjä varten tehdyn neulan. En usko että yksi- ja kaksikanavaisten miksauksien ero on millään lailla merkittävä, mutta itseäni viehättää omistaa tämäkin levy monona. Sony julkaisi 2003 Dylanin 1960-luvun levyt CD/SACD -hybridinä. Ehkä hiukan yllättäen Another Side of Bob Dylan miksattiin myös monikanavaiseksi. Kokemus oli ristiriitainen. Toisaalta en ole koskaan aiemmin kuunnellut näin pelkistettyyä musiikkia monikanavaisena, mutta toisaalta jotenkin surround-äänen vaikutus jäi myös laimeaksi.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit