Free Beer And Chicken
Tuottaja Ed Michel oikaisi Free Bear And Chicken CD:lle ne tiedot, joiden mukaan tämän albumin musiikki olisi äänitetty kahden edellisen albumin tavoin syksyllä 1971 ja sen päällekkäisäänitykset olisi tehty samaan aikaan keväällä 1973 edellisen albumin kanssa. Levy on äänitetty toukokuussa 1974.

Michel kasasi tämän levyn sessioihin laadukkaan bändin. Paikalla oli myös Sam Riversin, jonka huilu kuulostaa kyllä hienolta, mutta jotenkin se ei istu Hookerin musiikkiin. Michael Whiten viulu sitä vastoin sopii mielestäni hyvin tälle levylle, joka on paikoin todella groove ja funk. 

Laulaja Joe Cocker vierailee kahdella levyn yhdeksästä raidasta. Ensiksi hän duetoi John Leen kanssa Eddie Boyd'in Five Long Years'illä ja sitten albumin päätöstaidalla (You Never Amount) Collage, joka on merkitty Hookerin ja Cockerin nimiin. Kappale on kursittu kasaan studiojameista ja se on välillä niin seko, että voinee olettaa ettei sessioista tainut jäädä muuta laadukkaampaa materiaalia täyttämään levylle tarvittava 40 minuuttia. 

Hooker uudelleenäänitti tälle levylle alkujaan vuoden 1966 Real Folk Blues -albumilta löytyvän One Bourbon, One Scotch, One Bear. MCA otti levystä 2011 vuosikymmenien tauon jälkeen uuden vinyyliprässäyksen. Sen kuuntelu on itselläni kuitenkin jäänyt muutamaan soittokertaan.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit