Dirty Work
Kun Dirty Work ilmestyi keväällä 1986 kuuntelin paljon raskasta rockia, mutta myös amerikkalaista aikuisrockia tyyliin Asia, Toto ja Yesin pop-progea. Rolling Stones oli minulle tuolloin aivan liian vanha bändi. Asia joka hiukan hymyilyttää 26 vuotta myöhemmin. 

Rolling Stonesin johtokaksikko Keith Richards ja Mick Jagger eivät tulleet kovin hyvin toimeen keskenään tämän levyn teon aikoihin ja jälkimmäinen ei osallistunut levyn tekoon samanlaisella sitoutuneisuudella kuin oli totuttu. Rumpali Charlie Watts oli omien addiktioidensa puristuksessa ja bändi joutui käyttämään sessioissa vierailevia muusikoita. Tämä ei voinut olla vaikuttamatta levyyn. 

Bändi valitsi ensimmäiseksi singleksi toisen levyn covereista Harlem Shuffle. Bändi onnistui hienosti nappaamaan sen itselleen ja biisi on mielestäni hyvin toimiva. Levyn oma suosikkini (eikä pelkästään siksi että Jimmy Page soittaa sillä) on kumminkin sen avausraita On Hit (To The Body). Kuunneltuani levyä useita kertoja kesän 2012 aikana moninkertaistin siihen uhraamani kuunteluajan. En nimittäin muista kuulleeni sitä kertaakaan viimeiseen neljännesvuosisataan. Mutta pidinkö siitä? Parin kohtalaisen hyvän raidan lisäksi levy on puuduttavan kuuloista 80-luvun stadion-rockia. Edes Richards'in kaksi vokaalisuoritusta eivät onnistu piristämään sitä. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit