Live At Winterland '68
Columbia Records kasasi jo vuonna 1972 Janis Joplinin liveäänityksistä tuplaliven In Concert. Se ei ehkä ollut kovin autenttinen, mutta sitäkin laadukkaampi. Sen neljästätoista raidasta vain Bye, Bye Baby tulee bändin kotikaupungin San Fransiscon 12.4.1968 Winterland-keikalta. Toinen tältä keikalta aiemmin julkaistu raita on Cheap Thrills'ille hiukan editoitu Big Mama Thortonin Ball And Chains. Loput 12 biisiä saivat siis ensijulkaisunsa vasta kolmekymmentä vuotta keikan jälkeen. Tähän on selvä syy. Tämä keikka on varmasti toivottu julkaisu bändin ja/tai Joplinin tosifaneille, mutta me muut löydämme siitä paljon vikoja.

Big Brother & Holding Comapany olisi tuskin koskaan saanut levytyssopimusta ellei Janis Joplin olisi liittynyt bändiin 1966 alussa. Bändissä ei ole valovoimaisia tähtiä tai soitannollista loistokkuutta. Sen psykedeelinen jamittelu on paikoin todella puuduttavaa ja sisältää myös selviä soitannollisia virheitä e´pävireisistä kitaroista puhumattakaan. Tällä (tai todennäköisesti kahdella) keikalla ei Janiskaan ole aivan niin hyvässä ja hulvattomassa iskussa.

Oletan että jossakin vaiheessa Sony (joka omistaa Columbian) tulee julkaisemaan lisää Janis Joplin materiaalia. Toivottavasti edellisen kuukauden Michiganin keikka on säilynyt jälkipolville sillä 2.3.1968 Grande Ballroomin soitetusta (todennäköisesti heidän toinen ilta samassa paikassa) keikasta on julkaistu ainakin kolme biisiä.

Syksyllä julkaistu Sex, Dope & Cheap Thrills on pullollaan materiaalia Cheap Thrills -äänityksistä. Mukana on myös Winterlandin ensimmäisen illan Ball And Chain.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit