Live At The Carousel Ballroom 1968
San Franciscon tärkein 1960- ja 70-lukujen keikkapromoottori Bill Graham hankki itselleen Carousel Ballroomin keväällä 1968 kolme vuotta aiemmin startanneen Fillmore Auditoriumin tilalle. Jossakin vaiheessa Carousel nimi vaihtui muotoon Fillmore West.

Kun Janis Joplin ja Big Brother & Holding Comapany esiintyi juhannusviikonlopun 1968 lauantaina 22. ja sunnuntaina 23. (ja ehkä perjantaina 21.) Carouselissa bändin myöhemmin Amerikan listaykköseksi noussut Cheap Thrills -albumi oli jo purkitettu, mutta se odotti yhä julkaisuaan. Oletan Joplinin jo tässä vaiheessa ottaneen bändin liiderin viitan harteilleen sillä tällä keikalla valokeilassa on entistä selvemin suuri Tähti Janis Joplin. Kun Columbia 1972 julkaisi Joplinin urasta tuplaliven In Concert se valitsi tältä keikalta kolme biisiä. Näistä Roadblock ei ole jostakin syystä mukana tällä julkaisulla.

Vaikka Sony on tämän julkaisun takana ei sen äänityksen laatu kaikilta osin ole ensiluokkaista. Samaa pientä huojumista on tosin havaittavissa bändistäkin. Yhtyeen ja Joplinin faneille tämä on kuitenkin odotettu julkaisu. Itse kuuntelin keikkaa useamman vuoden kunnes lopulta kannoin sen Viikkoa ennen tätä keikkaa bändi esiintyi Grahamin vuokraamassa suuremmassa salissa Winterlandissa. Tuo keikka on kuunneltavissa pientä korvausta vastaan Concert Vaultin sivuilta. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit