Love Can Be Found Anywhere (Even In A Guitar)
Kun huimassa nousussa ollut Canned Heat esiintyi 1968 ensimmäisen kerran Houstonissa, laulaja Bob Hite ja kitaristi Henry Vestite etsivät Albertin kaupungista ja bluesfanaatikkoina he veivät länsirannikolle palattuaan viestiä levy-yhtiöille että ilman sopimusta olevasta Collinsista. Imperialin Eli Bird tarjosikin Albertille kolmen levyn sopimusta lähes heti kun kitaristi saapui Los Angelsiin. Hite muuten kirjoitti esittlelytekstin tämän levyn takakanteen.

Kuten käy niin usein kitaristien esikoislevyillä, tämäkin vuoden 1968 lopulla äänitetty, mutta 17.3.1969 julkaistu albumi korostaa liiaksi sitä erilaisten musiikkityylien kirjoa jonka Albert hallitsee. Toki mukana on muutama blues, mutta paljon soulia ja jopa psykedeelistä sävyä on havaittavissa. Tarkasti ottaen tämä ei ole Albert Collinsin esikoislevy, mutta on tavallaan kuitenkin sillä 1965 julkaistu Cool Sounds of Albert King oli todellisuudessa kokoelmalevy miehen 60-luvun alun singleistä. 

Love Can Be Found oli ensimmäinen Albert Collinsin kolmesta Imperial-yhtiölle tekemästä levystä, ja ainakin minun mielestä näistä selkeästi hapuilivin ja vähiten atraktiivinen. Levyn kuuntelu ei tosin vie elämästä kuin vaivaiset 32 minuuttia. Avauspuoliskon Left Overs merkittiin alkuperäisellä albumilla kitaristin nimiin, mutta hänen toiveesta se oikaistiin kokoelmalla The Complete Imperial Recordings oikealle tekijälle Jimmy McGriffille nimellä All About My Girl. Kahden CD:n kokoelma sisältää nimensä mukaisesti kaikki kolme kyseiselle yhtiölle äänitettyä albumia. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit