The Slider
The Slider on ehkä jäänyt median ja useiden fanien mielestä hiukan Electric Warriorsi'n varjoon, mutta itselleni se on hyvin läheinen sillä äänitin sen kasetille jo nuoruudessani 80-luvun alussa. Tosin T. Rexin musiikki oli tullut minulle tutuksi pikkupoikana jo 70-luvulla. Tästä huolimatta hankin itselleni albumin uuden vinyylipainoksen vasta kesällä 2013. Hiukan yllättäen en havainnut LP:n ensikuuntelulla suurtakaan eroa sen ja korkealaatuisen mp3:n välillä.

T. Rex julkaisi tammikuussa 1972 uuden singlensä Telegram Sam. Sen kakkospuolen kahdesta biisistä Cadilac ei ollut mukana The Sliderilla kuten ei ollut toukokuussa julkaistun Metal Gurun kääntöpuolelta löytyneet Thunderwind (vain UK painoksessa) eikä Lady. Nämä kappaleet, ja paljon muita bonuksia löytyvät kaikilta albumin 1990- ja 2000-luvun CD-julkaisuilta. Molemmat mainitut singlet päätyivät muuten Englannissa listaykköseksi joten oli selvä asia että tätä levyä kohtaan oli aikanaan huimat odotukset.

Albumilta löytyy singlehittien lisäksi muutakin laatumateriaalia: muutama viehättävä sekoballadi Mystic Lady ja Ballrooms Of Mars sekä Bolanin vahvuuksia eli nopeita rokkipaloja Rock On A Main Man. Jälkeenpäin bändin tuottajana häärinyt Tony Visconti on sanonut saaneensa sellaisen kuvan että bändi työskenteli tässä vaiheessa jo täysin kaavamaisesti ja Bolanin ego ei meinannut enää mahtua huoneeseen. 

Levyn ilmestymisen jälkeen vuonna 1972 julkaistut (ja listakakkoseksi kohonneet) singlet Children Of The Revolution ja Solid Gold Easy Action julkaistiin tuon vuoden joulumarkkinoiden menestysalbumilla Great Hits. Myöhemmin ne on laitettu seuraavan Tanx-albumin bonuksiksi.

Petri Myllyä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit