Quo
Tutustuttuani ensimmäisen kerran Status Quo'n musiikkiin jo 70-luvun lopulla hävettää myöntää etten kuunnellut heidän menestyvuosien levyjä ennen vuoden 2012 kevättä. Mutta onneksi bändin boogie-rock on täysin ajatonta ja bändiin voi tutustua vaikka ei olisi edes syntynyt ennen bändin huippulevyjä. Tiedostokuunteluun kyllästyneenä ostin 2014 tämänkin hyväkuntoisen ja edullisen Quo-LP:n kokoelmiini. 

Kahdeksan kappaleen ja alle 40 minuutin mittaisten keväällä 1974 Lontoon IBC studiolla äänitetyn Quo-albumin kuuntelu ei rasita korvia lainkaan sillä vaikka bändin soitannollinen osaaminen ei anna aihetta aplodeihin, on sen musiikki silti tarttuvaa ja viihdyttävää. 

Quo on bändin kolmas menestysalbumi ja kaikkiaan heidän seitsemäs albumi-julkaisu. Se on selkeästi raskaampi kuin edelliset Hello! ja Piledriver. Mistään heavy metallista on tosin ihan turha puhua, mutta itselleni tämä levy upposi kyllä hittien puuttumisesta huolimatta (vai juuri siksi?).

Albumilta irrotettu, ja omaan kokoelmaani kahdeksan euron hinnalla 2015 hankitun Break The Rule singlen b-puoli Lonely Night päätyi mukaan levyn vuoden 2005 uusintajulkaisuun. Kyseinen single nousi syksyllä 1974 Englannin listalla kahdeksanneksi. Biisissä vierailevat pianisti Tom Parker ja huuliharpisti Robert Young tuovat mukanaan raikkaan sävähdyksen muuten kohtuullisen taspaksuun (mutta korkealaatuiseen) soitantaan. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit